App helpt om zorgzwaarte te bepalen

dinsdag 11 okt, 2016

App helpt om zorgzwaarte te bepalen

dinsdag 11 okt, 2016

Op Gemeente.nu stond afgelopen week een artikel over onze
Bepaling Verblijfpakket jeugd module (BVPJ module). Korte, lange, lichte, medium of zware verblijfszorg. Via een vragenlijst bepaalt een tool welk type het meest geschikt is. Nienke van Vliet vertelt in het artikel meer over de module.

“De BVPJ-module is een webapplicatie en daarmee een gebruiksvriendelijke en plaats onafhankelijke tool. Het enige wat nodig is, is een computer of tablet en een internetverbinding. Met behulp van deze tool kan de jeugdconsulent vaststellen wat voor type zorgzwaartepakket moet worden ingezet voor een jeugdige die verblijfszorg nodig heeft. Dat doet zij door het invullen van een vragenlijst. Op basis van de antwoorden ‘rolt’ daar een uitkomst uit die de zorgzwaarte aangeeft. Objectief en met een onderbouwing en beschrijving van het geadviseerde zorgzwaartepakket. Waarbij ik benadruk dat de tool nooit de vervanger kan zijn van het keukentafelgesprek. Pas als in dat gesprek door consulent en burger is vastgesteld dat verblijfszorg nodig is, komt de tool aan beurt.”

Voor de doorontwikkeling van deze tool gaan wij graag in gesprek met gemeenten die geen ZZP’s ingekopen, maar wel op basis van de zorgzwaarte tot de keuze voor een verblijfpakket moeten komen.

Nienke van Vliet vertelt u graag meer: t. 053 433 05 48.

Meer weten over dit project

Neem gerust contact op met onze adviseurs

Kennismaken?

We komen graag met jou en jouw organisatie in gesprek hoe we samen de zorg voor kwetsbare mensen beter kunnen maken.