Tijdens de Dag van Zorg en Veiligheid op maandag 22 mei gaat het over samenwerken in zorg, welzijn, veiligheid en straf. Centraal staat de kwetsbare burger waarvan de persoonlijke situatie zo complex is, dat één partij alleen het niet kan oplossen. Deze kwetsbare burger staat ook centraal binnen de door bureau HHM ontwikkelde methode Aanpak ter Voorkoming van Escalatie (AVE). Daarom laat Sanja Bouman die dag tijdens een Pecha Kucha meer van AVE zien.
Een Pecha Kucha is een korte slideshow van twintig slides met een totale tijd van zes minuten en veertig seconden waarbij iedere slide precies twintig seconden te zien is. Een Pecha Kucha is slechts één van de vormen waarin die dag praktijkgerichte informatie wordt geboden aan zorgprofessionals en deskundigen. Ook zijn er thematafels, persoonlijke verhalen en verdiepingssessies. Er zijn in totaal meer dan vijftig workshops en sprekers.
Voor wie?
De dag is bedoeld voor professionals die werken op het snijvlak van zorg en veiligheid en de samenwerking in de praktijk moeten vorm geven. Denk aan ketenmanagers en procesregisseurs veiligheidshuizen, adviseurs en ondersteuners OM, functionarissen politie, ambtelijke beleidsadviseurs OOV en sociaal domein, medewerkers VeiligThuis, adviseurs en regisseurs ketenpartners, teamleiders sociale wijkteams.
Door wie?
De Dag van Zorg en Veiligheid is een samenwerking van het ministerie van Veiligheid en Justitie, de VNG, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, het Schakelteam Personen met Verward Gedrag, de Samenwerkende zorg- en veiligheidshuizen, het Openbaar Ministerie, GGZ Nederland, Politie, Reclassering Nederland, de Raad voor de Kinderbescherming, de Dienst Justitiële Inrichtingen, en Veilig Thuis-organisaties.
Praktische informatie
De Dag van Zorg en Veiligheid vindt plaats op 22 mei 2017 in Congrescentrum Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. Deelname aan de Dag van Zorg en Veiligheid is kosteloos en inschrijven kan online.
We komen graag met jou en jouw organisatie in gesprek hoe we samen de zorg voor kwetsbare mensen beter kunnen maken.