Skip to main content

Gastcollege Ondernemendheid en Leiderschap

maandag 15 jan, 2018

Gastcollege Ondernemendheid en Leiderschap

maandag 15 jan, 2018

Sanja Bouman gaf maandag 8 januari een gastcollege aan de Hogeschool Arnhem- Nijmegen als onderdeel van het excellentprogramma Ondernemendheid en Leiderschap. Dit extra programma is bedoeld voor HAN-studenten die de capaciteit hebben zich op het gebied van ondernemendheid en leiderschap te laten scholen en uit te dagen. Gastdocenten gaan in op hun persoonlijke verhalen en gemaakte keuzes.

Sanja vertelde over haar visie op leiderschap. Ze liet zien hoe ze in haar loopbaan patronen doorbrak en goede zorg en ondersteuning mogelijk maakte dwars door alle schotten heen. Het resultaat van het doorbreken van patronen: hogere kwaliteit van leven van cliënten, een sterkere ervaren regie en afname van de kosten. Zij lichtte kernwoorden van leiderschap toe met praktische voorbeelden: ‘Iedereen kan een leider zijn’, ‘Ontschotten kan alleen door de inhoud centraal te stellen en parallel te werken aan een cultuurverandering’ en ‘het kan wel’.

Sturen zonder macht is een vorm van leiderschap waar iedereen morgen mee aan de slag kan. Een student reageerde met: ‘Ik hoor op mijn werk heel vaak dat iets niet anders kan. Mijn ideeën stoppen bij collega’s die er al jaren werken. Dit verhaal motiveert mij om er morgen toch weer eens over te beginnen en ik heb nu al een idee wat ik ga zeggen.’

Bureau HHM vermenigvuldigt kennis door het te delen
In ruil voor dit college komt de programmacoördinator van de HAN binnenkort bij HHM een gastcollege geven. HHM vindt het belangrijk om kennis te delen en uit te wisselen. Dit doen we graag.

Meer weten over dit project

Neem gerust contact op met onze adviseurs

Kennismaken?

We komen graag met jou en jouw organisatie in gesprek hoe we samen de zorg voor kwetsbare mensen beter kunnen maken.