Skip to main content

Haalbaarheid logeerzorg en deeltijdverblijf

donderdag 12 mei, 2022

Haalbaarheid logeerzorg en deeltijdverblijf

donderdag 12 mei, 2022

Een grote VVT-organisatie wil onderzoeken hoe zij mantelzorgers kan ontlasten door logeerzorg en deeltijdverblijf te bieden. Bureau HHM voert dit onderzoek uit.  

Steeds meer mensen met een zorgvraag blijven langer thuis wonen waardoor een groter beroep wordt gedaan op mantelzorgers (bijvoorbeeld bij mensen met dementie, mensen met psychische problemen of kinderen in multiprobleemgezinnen). Het risico is dat mantelzorgers te zwaar worden belast en psychische of lichamelijke klachten ontwikkelen. Om dit te voorkomen geven mantelzorgers aan behoefte te hebben aan een ‘break’ zodat ze het thuis langer en beter kunnen volhouden. Uit onderzoek blijkt dat logeerzorg een geschikte vorm is om te zorgen dat mantelzorgers op adem kunnen komen tijdens het verblijf van hun naaste in een logeerhuis. De VVT-organisatie wil daarom weten op welke wijze zij hierin op een rendabele manier kan voorzien.

Bureau HHM is goed op de hoogte van de ontwikkelingen rondom logeren. Zo deden we in 2021voor de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) onderzoek naar logeren voor de ZEVMB-doelgroep.

 

Meer weten over dit project

Neem gerust contact op met onze adviseurs

Kennismaken?

We komen graag met jou en jouw organisatie in gesprek hoe we samen de zorg voor kwetsbare mensen beter kunnen maken.