Kennisspel tijdens congres De Kracht van het Sociale Wijkteam

woensdag 17 mei, 2017

Kennisspel tijdens congres De Kracht van het Sociale Wijkteam

woensdag 17 mei, 2017

Louise Pansier en Nienke van Vliet stonden gisteren met ons Kennisspel Wettelijk Kader Zorg & Sociaal domein op de informatiemarkt van het 5e jaarcongres De Kracht van het Sociale Wijkteam in Ede. Het spel werd enthousiast ontvangen door bezoekers. “Een mooie manier om de kennis van de verschillende wetten te toetsen.”

Louise Pansier: “Het spel trok goed de aandacht. Wat we veel hoorden van mensen is dat de wettelijke kaders als ingewikkeld worden ervaren en dat niet in alle wijkteams de kennis aanwezig is om snel inzicht te krijgen onder welke wet de gevraagde zorg en ondersteuning valt. Het spel kan helpen om de kennis van de verschillende zorgwetten te vergroten. Wij gebruiken het bovendien vaak als afsluiting van een training. We toetsen dan op een leuke manier of de kennis uit de training is geland.”

Over het kennisspel
Het spel wordt gespeeld op een levensgroot doek. U bent zelf pion. Kiest u veilig, voor een makkelijke vraag? Of draait u uw hand niet om voor een moeilijke vraag? Hoe snel vult u uw kennismandje? Spaart u hartjes (Wlz), lampjes (Wmo) of toch liever zusters (Zvw)? Welk geluksmoment of tegenvaller treft u onderweg? Helpt u uw collega of gaat u zelf voor de winst? Het spel is geschikt voor 4-8 personen. De speeltijd bedraagt 45 tot 60 minuten.

Interesse?
Louise Pansier vertelt u graag meer, t. 053 433 05 48.
 

Meer weten over dit project

Neem gerust contact op met onze adviseurs

Kennismaken?

We komen graag met jou en jouw organisatie in gesprek hoe we samen de zorg voor kwetsbare mensen beter kunnen maken.