Levenskracht tijdens Healthwise Conference vrijdag 4 november Rijksuniversiteit Groningen

woensdag 02 nov, 2016

Levenskracht tijdens Healthwise Conference vrijdag 4 november Rijksuniversiteit Groningen

woensdag 02 nov, 2016

Organising Healthcare Innovations. Dat is dit jaar het thema van het vierde Healthwise congres op vrijdag 4 november aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Dit toonaangevende congres brengt academici, professionals en beleidsbepalers samen. Keynote sprekers zijn Kieran Walshe (Manchester Business School), Philippe Delespaul (Maastricht University) en Henk van der Wal (Instituut Samenwerking Defensie en Relatieziekenhuizen onderdeel van het Ministerie van Defensie). Ook HHM-collega’s Sanja Bouman en Erik-Jan Vlietman spreken tijdens dit congres. Zij vertellen meer over het organiseren van innovaties en Levenskracht.
 
Sanja Bouman: “Met Frieslab vonden we een succesvolle manier om innovatie te organiseren. Door te werken met pilots en mensen met ideeën en kennis aan elkaar te verbinden kwam vernieuwing tot stand. Het leidde tot een totaalaanpak voor verandering in het sociale domein. Die begint bij de burger. Levenskracht begint daar ook.”
 
Erik-Jan Vlietman: “Het is mooi dat Levenskracht een plek op dit congres heeft, omdat het een innovatieve methode is die zowel inwoners als professionals helpt om te bepalen wat de inwoner belangrijk vindt en doelgericht te werken aan nieuw evenwicht. Dit doen we door alle leefgebieden te bespreken en er voor te zorgen dat de regie bij de inwoner ligt. Door inwoners te motiveren zelf aan de slag te gaan met hun leven, ontstaat een duurzame oplossing en wordt de eigen kracht van de inwoner zoveel mogelijk gestimuleerd. Het gaat om een nieuwe manier van denken. De Levenskracht methode helpt professionals om zich deze nieuwe denkwijze eigen te maken en te vertalen naar de dagelijkse praktijk.”
 
U kunt zich nog steeds inschrijven voor dit congres. Meer informatie en een inschrijflink vindt u hier.

 

Meer weten over dit project

Neem gerust contact op met onze adviseurs

Kennismaken?

We komen graag met jou en jouw organisatie in gesprek hoe we samen de zorg voor kwetsbare mensen beter kunnen maken.