Special Arts en bureau HHM houden inspiratiedag tijdens Art Brut Biennale 2015

maandag 10 aug, 2015

Special Arts en bureau HHM houden inspiratiedag tijdens Art Brut Biennale 2015

maandag 10 aug, 2015

Special Arts en bureau HHM verzorgen, op woensdag 16 september, samen een inspirerende dag tijdens de Art Brut Biënnale 2015. Deze dag staat in het teken van omdenken. Deelnemers worden uitgedaagd met een andere blik te kijken naar actuele thema’s in het veranderende zorglandschap. De dag is vooral bedoeld voor bestuurders en managers van zorgorganisaties en dagbestedingsateliers en voor wethouders en beleidsmedewerkers van gemeenten. Aanmelden kan via artbrut.hhm.nl.

Bureau HHM verzorgt het ochtendprogramma en Special Arts het middagdeel. Special Arts is medeorganisator van de Art Burt Biënnale en bureau HHM is één van de sponsoren.
Tijdens het ochtendprogramma is er een interactieve presentatie over Levenskracht.
Levenskracht is een praktische methode voor gemeenten en professionals. Levenskracht brengt behoeften van inwoners in kaart en biedt zicht op waar en welke ondersteuning nodig is.
De ochtend staat daarnaast in het teken van vervoer. De kosten van het vervoer naar en van dagbestedingscentra spelen een steeds belangrijkere rol. Zeker als cliënten van buiten gemeentegrenzen komen. De toekomst van veel dagbestedingscentra staat onder druk. Creatief omgaan met mobiliteitsvraagstukken is nodig. Aan de hand van voorbeelden wordt getoond welke stappen deelnemers kunnen doorlopen, welke keuzes gemaakt kunnen worden en welke instrumenten en tools er zijn om gezamenlijk te komen tot een slimmere en betere inrichting van het vervoer.

De jaarlijkse Inspiratie- en netwerkbijeenkomst van Special Arts vormt het middagprogramma en heeft dit jaar als titel: De kracht van omdenken. Naast een Omdenkclinic is er een tweetal sprekers. Veel ateliers zijn bezig met hun maatschappelijke rol en positie, ieder vanuit hun eigen specifieke vertrekpunt. Saskia ter Kuile en Albertus Laan presenteren hun ervaringen uit de praktijk, bedoeld als inspiratie voor andere kunstlocaties.
Saskia ter Kuile is communicatiemanager van In voor zorg! bij Vilans en Albertus Laan is senior adviseur bureau HHM; hij begeleidt veel gemeenten en zorgorganisaties bij de huidige veranderingen in het zorglandschap.

Wilt u deelnemen? U bent van harte welkom op woensdag 16 september bij Hazemeijer Hengelo aan de Tuindorpstraat 61 in Hengelo. Meer informatie, het complete programma en een aanmeldformulier vindt u hier.

Meer weten over dit project

Neem gerust contact op met onze adviseurs

Kennismaken?

We komen graag met jou en jouw organisatie in gesprek hoe we samen de zorg voor kwetsbare mensen beter kunnen maken.